Shopping

I prylmeckat Tokyo kan du hitta precis allt. Betalkort så som VISA accepteras inte i alla butiker i Tokyo. Se istället till att ha kontanter med dig på staden. Även om Tokyo har en av världens lägsta brottslighetsstatistik bör du inte gå omkring med plånboken i bakfickan i folktäta områden. I Japan prutar man inte på varor i butiker, men på marknader går det bra.

Områden

Boulevarden Omotesando mellan Aoyama och Harajuka är fylld av internationella designmärken. Här kan du shoppa Armani och Gucci men även kläder från kända japanska designers. Stadsdelen Akihabara är också känt som elektronikstaden, och det är hit man åker för att hitta de prylar som inte går att få tag på någon annanstans. Här finns det allra nyaste, men också det allra äldsta – du kan hitta såväl en ultramodern digitalkamera som ett gammalt Nintendospel från 80-talet. Området består av mängder av småbutiker och det kan vara svårt att veta var man ska börja. En bra regel är att leta på de största gatorna efter nya produkter, och på de mindre bakgatorna om du är ute efter äldre elektronik.

Marknad

Första och sista söndagen varje månad hålls en loppmarknad i Togo-jinja i Harajuku. Här kan du fynda japanska kläder och prylar, i synnerhet i slutet av dagen när försäljarna är trötta och mer angelägna om att bli av med sina varor. Här går det bra att pruta.