Om Tokyo

Mångmiljonstaden Tokyo är en storstad i alla tänkbara bemärkelser och är full av kontraster. Längs de neonupplysta huvudgatorna myllrar det av liv, rörelse och skyskrapor. På de mindre bakgatorna står fridfulla tempel och ett härligt lugn råder. Staden moderniseras hela tiden och de 35 miljoner invånarna hänger med i utvecklingen.
tokyo_500x282

Större än Skåne

Tokyo är till sin storlek en aning större än hela Skåne och är indelat i 23 innerstadskommuner. Här bor ungefär 8,7 miljoner människor, men ungefär 2 miljoner fler människor bor utanför Tokyo och pendlar varje dag in till sitt arbete i staden. I hela Stortokyo är befolkningssiffran 35 miljoner. Staden är belägen på Japans östkust och drabbas årligen av tyfoner under de två regnperioderna.

Känt för sina skyskrapor

Tokyo är för världen känd som en stad av skyskrapor, den allra senaste tekniken och den yngre befolkningens subkulturer. Genom åren har Tokyo även uppmärksammats för nationalsporten sumobrottning, som världens andra största ekonomiska centrum och som värd för de olympiska sommarspelen 1964.